Pozdravljeni!

V SGLŠ Postojna že kar nekaj let uspešno sestavljamo urnik z vašim programom.

Naj podam nekaj misli, ki bodo mogoče k uporabi spodbudile kakšnega novega uporabnika, oziroma k bolj samostojni uporabi kakšnega že obstoječega uporabnika.

Ko sem pred leti dobila vašo ponudbo in prvič odprla vaš program sem bila popolnoma razočarana, saj kljub večkratnim poskusom nisem znala vnesti v program popolnoma nič. Programi, ki sem jih uporabljala prej so bili zasnovani popolnoma drugače. Mogoče me niste popolnoma prepričali niti na prvem seminarju, ker je bilo vnašanja veliko in nobenih konkretnih rezultatov. Potem je nastopila moja lastnost vztrajnosti in radovednosti, kako pa bi vseeno šlo. Po seminarju sem doma dokončala vnos vseh podatkov in po nasvetu g. Tomaža računalnik pustila preko noči, da je sam računal urnik. Zjutraj pa sem bila popolnoma očarana nad programom saj mi je sestavil že skoraj celoten urnik, ostalo je še par nerazporejenih ur za katere pa sem ugotovila, da sem se pri vnosu zmotila.

Kaj bi pri sestavi urnika še posebej pohvalila:

  • v SGLŠ Postojna imamo zaradi narave dela (delo gozdarjev na terenu, lesarjev v delavnici in zdravstvenikov v kabinetih) veliko blok ur, ki trajajo tudi do 7 šolskih ur. Program ob vseh kombinacijah to zmore sam.
  • v SGLŠ Postojna imamo nekaj specializiranih učilnic, ki so zasedene po 35 ur na teden od pon. 1. šolska ura do petka 7. šolska ura. Tudi to zmore sam.
  • neprestano iskanje novih kombinacij. Program se ne ustavi ob delni sestavi urnika in ti samo še javi, da naprej ne more, ampak melje dalje in išče možne kombinacije.

Z gotovostjo lahko trdim, da z res malo računalniškega znanja lahko zelo hitro sam izdelaš urnik za svojo šolo. Tak urnik je tudi zagotovo najboljši saj samo mi poznamo specifike naših šol.

Kaj bi priporočila za v bodoče:

  • ima težavo, ki jo z vami še nisem pregovorila in vas tudi še nisem prosila za pomoč, ko objavim urnik na spletni strani ostajajo v seznamu še učitelji, ki ne poučujejo več na naši šoli in jih tudi ni v seznamu za aktualno šolsko leto
  • mogoče bi bilo dobro, da bi se enkrat letno srečevali na neki obliki seminarjev, kjer bi nam vi predstavili novosti, mi pa bi si izmenjali izkušnje in rešitve

Še posebej pa bi pohvalila vašo odzivnost. Vedno, pa četudi je to sobota zvečer razumete mojo stisko, da res nujno potrebujemo vašo pomoč, da bom lahko nadaljevala z delom. Saj veste, da urnik vedno sestavljamo zadnje dni, ker je predvsem pri srednjih šolah oblikovanje oddelkov in skupin delo zadnjih dni. V bodoče si želim, da bi urnik lahko tudi sami administratorji uvažali v eAsisteta in bi tako pridobili par dragocenih dni.

Želim še veliko uspehov v bodoče.

LP Marjeta